Z Wysp gotuje: Alternatywa dla angielskiego śniadania.

W każdy weekend udajemy się do kafejki w której serwują najlepsze pod słońcem, angielskie śniadanie. Bywa jednak, że z różnych istotnych lub mniej istotnych powodów, śniadanie to, trzeba sobie zorganizować samemu.
I tak, po raz kolejny zainspirowana angielska kuchnią, postanowiłam podzielić się z Wami sposobem na trochę inne angielskie śniadanie.

Zapraszam!


Składniki:

1 muffinka
1 jajko
1 kawałek bekonu




Przygotowanie:

1. Na patelni podsmażamy bekon według uznania
2. Po 2 minutach dodajemy jajko
3. I ponownie - smażymy tak długo, jak nam się podoba
4. W międzyczasie muffinkę smarujemy odrobiną masła i wstawiamy wodę na kawę

Efekt końcowy wygląda mniej więcej tak:





Smacznego!


M.

No comments: